Ugnsrostade rotsaker, fyllda paprikor och lunchbestyr
Kategori: Allmänt
Idag har jag för första gången utsatts för uppdraget att hitta en snabb lunch att stoppa i sig när man inte hittar någon lucka för lunch på kontoret, och trots att jag arbetar ovanpå Liljeholmstorgets galleria så visade det sig lättare sagt än gjort. Jag spanade dock in vad som såg ut som en fin typ libanesisk restaurang, och där verkade det inte vara något problem att få en hel del veganska läckerheter, men eftersom jag i princip ätit libanesisk bufée i tre dagar (rester från påskfirandet) så hoppade jag det. Lunchen blev istället en smoothie (Chiquitas mango), två bagels och en banan, vilket var förvånansvärt gott och mättade. Varför har jag alltid ätit tunga, dåsiga luncher? Jag smällde i mig lunchen, fortsatte jobba, mådde utmärkt och var mätt till middagen. Det här framstår som en bättre och bättre idé för varje dag som går...
Till middag gjorde jag ugnsrostade rotsaker med fyllda paprikor, en rätt jag gjort både när jag var vegetarian för en näve år sen och under tiden jag åt kött, bara för att det är så gott, så inga konstigheter här. Man kan såklart variera i det oändliga, men här kommer kvällens variant:

Fyllda Paprikor (2 personer)
- 2 st Stora paprikor (jag föredrar röda/orangea)
- 150g Svarta bönor
- 150g Bladspenat
- 1 Tomat
- Salt
- Peppar
- Spiskummin
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skölj paprikorna, ta ur innanmätet, dela paprikorna i två på längden
- Hacka tomaten
- Blanda samman hacket med spenaten och bönorna, krydda efter smak
- Fyll paprikorna med fyllningen, ställ i ugnen i 30-40 minuter

Ugnsrostade rotsaker (4 personer)
- 300g Fast potatis
- 300g Morot
- 200g Palsternacka
- Olivolja
- Salt
- Peppar
- Basilika/Oregano
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skala potatisen, moroten och palsternackan
- Skär potatisen i klyftor, moroten och palsternackan i stavar
- Lägg på en plåt, ringla rikligt med olivolja över
- Salta, peppra och krydda efter smak
- Ställ in plåten i ugnen i 30-40 minuter