Baronen

Din Vegan i Vasastan

Spenatcannelloni och chailatte

Kategori: Allmänt

Någonting jag accepterat som en faktisk förlust med mina nya kostvanor, är att jag inte såg mig kunna dricka Chailatte på ett bra tag, om någonsin igen. Chailatte är den vice som jag aldrig accepterat att ge upp, vare sig jag slutat med socker, slutat fika för att spara pengar, eller något annat som borde ha inkluderat att göra mig av med chaien. Jag har aldrig gjort det. Men nu har jag det. Och jag har accepterat det.
 
Plötsligt dock, kommer en vän hem till mig, med en 1-literstetra med Oatleys Chaihavre. Jag gapar. Jag läser innehållsförteckningen. Det är färdig chailatte, gjord på havremjölk, och med bara 0.5% tillsatt råsocker. Och med tillsatt folsyra, järn och B12. Ett glas chailatte, står för 45% av det dagliga behovet av alla ovan nämnda ämnen, som jag hört kan vara trixiga för veganer. Jag kokar en sats på spisen. Jag dricker den. Och jag kan fortfarande inte tro mina ögon eller mina smaklökar. Det här kommer bli en bra vår.
 
Till kvällen blev det så cannelloni med två olika fyllningar, med sallad och grönsaker till. Jag var för att försöka handla äggfri pasta, och när jag hittade förpackningar insåg jag att jag redan hade samma märke hemma, så det var bara att köra på. Jag hade rester kvar från paprikafyllningen häromdagen, så den fick slinka med i några stycken också, det är rätt flexibelt det här med att laga vegansk mat...
 
 
Spenat- och svampcannelloni (2 personer)

  • 100g Skogschampinjoner
  • 150g Bladspenat
  • ½ Stor gul lök
  • 8 Cannelloni
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Basilika
  • Oregano
  • Majsolja
 
Bechamelsås
 
  • ½dl Vetemjöl
  • 50g Mjölkfritt margarin
  • 4dl Havremjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Spiskummin
 
  1. Sätt ugnen på 190 grader
  2. Skala och finhacka löken, hacka spenaten och svampen grovt
  3. Fräs löken i en het panna i olja, tills den får färg
  4. För över löken i en liten kastrull, tillsätt svampen och spenaten
  5. Krydda efter smak och låt puttra på låg värme
  6. Fyll Cannellonin med röran, placera rören i en ugnsfast form
 
  1. Smält margarinet i en panna på medelvärme
  2. Tillsätt mjölet, vispa ut så mjölet löser sig i margarinet. Det får vara klumpar.
  3. Tillsätt havremjölken och vispa såsen slät. Låt sjuda till en gräddig konsistens.
  4. Häll såsen över cannellonin
  5. Ställ in cannellonin i ugnen i 8-10 minuter. Ta ut och låt vila 5-10 minuter under folie innan servering.
  6. Servera med en sallad, bröd och andra grönsaker. Jag gjorde ugnsgrillade tomater, en machéesallad och hela gröna bönor till.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: