Snabbwoklunch och att vara bortbjuden på middag
Kategori: Allmänt
Idag fick jag en sån där "jag orkar inte laga något men jag måste äta något nu innan jag dör" påväg från skolan och hem, och slank in på Lidl och utforskade det utbud som fanns av dylikt där. Jag upptäckte att de små paketen snabbnudlar, är äggfria, till skillnad från alla stora förpackningar nudlar jag hittat, som antingen är glasnudlar (vilket inte är gott...) eller just innehåller ägg. Så, det verkar väl som att jag får köpa nudlar på små snabbnudelförpackningar tills jag hittar något bättre. Fast jag slänger kryddpåsarna, för de känns som att hälla i sig socker och amoniak, även om de är veganska.
Till lunch gjorde jag således en snabb nudelwook, genom att koka 150g nudlar och woka upp 150g blandade, frysta wokgrönsaker. Det är för fånigt för att skriva ett recept, men det var väldigt gott och mycket liten effort. Jag kryddade med salt, peppar, basilika, spiskummin och paprikapulver, och åt det hela med soja. Vill man ha lite extra proteintillskott adderar man såklart bönor, jag kan tänka att kidney eller svarta smakar bäst till. Nötter är också en hit, jordnötter exempelvis, om man vill ha lite extra energi och näring ut det hela.

Till kvällen var jag bortbjuden på middag, och hade det tvivelaktiga nöjet att meddela min värd att jag äter veganskt, vilket jag gjorde en vecka i förväg. Jag erbjöd mig att vi kunde laga mat tillsammans, eller att jag kunde ha med mig något, men hon ville prompt laga maten, men gick med på att jag skulle få göra en tzatsiki att ta med, vilket jag gjorde. Hon gjorde blandade rotsaker i ugn, jag tror det var potatis, palsternacka och morot, och det var utmärkt med en tzatsiki och ett glas vitt vin till. Hon hade också köpt jordgubbar, vindruvor och litchiplommon, "för att vara säker på att det skulle vara snacks du kunde äta". All in all en väldigt god värdinna, och hon sa att hon är van vid att vara den som känner sig krånglig eftersom hon är laktos- och glutenintolerant, och att det därför inte kändes det minsta konstigt att laga mat efter vad jag kände att jag kunde och ville äta. Hittils har den här övergången varit otroligt problemfri!