Nasi Goreng med soya
Kategori: Allmänt
En av mina bästa "sunkiga slapprätter" har länge varit nasi goreng med köttfärs, och jag tänkte att det kunde vara ett utmärkt tillfälle att testa sojafärs, som jag så vitt jag minns aldrig ätit. Jag är som jag skrivit tidigare otroligt skeptisk till allt vad substitut och ersättningsprodukter heter, men eftersom jag lärt mig både havremjölk och soyayoghurt så kunde det ju vara dags att våga prova även sojafärs...vem vet, en dag kanske det blir sojakorv också. Om de inte har ägg i alla, vilket de haft i alla jag sett hittils...
Hur som helst, utan vidare utläggning, receptet. Jag vill ju hinna med en skål soyachokladglass (också en produkt jag förväntansfullt ska utforska...) och ett avsnitt Hannibal innan läggdags. Kannibalism känns ändå passande på något vis...

Nasi Goreng (2 personer)
- 3dl valfritt ris (jag använder vitt, parboiled)
- 300g Soyafärs
- 1 Röd paprika
- 1 Gul lök
- Salt
- Peppar
- Bockhornsklöver
- Fänkål
- Spiskummin
- Gurkmeja
- Cajennpeppar
- Koriander
- Grönsaksbuljong
- Majsolja
- Koka upp riset i en kastrull med kryddorna
- Skala och finhacka löken. Fräs denna i olja på medelhög värme i en panna, till gyllene färg
- Hacka paprikan, tillsätt denna och soyafärsen till pannan med löken
- Salta och peppra blandningen efter smak. Stek på låg värme tills riset är klart.
- Blanda riset med grönsakerna och färsen. Servera med en krispig sallad och bröd.